pühapäev, 22. september 2019

Teemad ja spetsialiseerumine






Stressinõustamine
Kroonilist stressi seostatakse paljude haigustega nagu psüühikahäired, südame- ja veresoonkonnahaigused, osad vähivormid ning uusi uuringuid stressi ja haiguste seostest lisandub pidevalt. Stress ja elustiil on seotud ning ning tihti maandavad inimesed stressi vahenditega, mis organismi veelgi rohkem stressi viivad. Mida varem stressiga tegelema hakatakse, seda paremad on tulemused. Kui inimene on elanud kroonilises stressis aastaid ja isegi aastakümneid, siis ei ole võimalik sellest jagu saada mõne nädala või kuuga, vaid läheb samuti aastaid, enne kui organismi tasakaal taastub. Ilma käitumist ja elustiili muutmata ei ole võimalik kroonilisest stressist jagu saada kuid on võimalik sümptomeid mingil määral leevendada. Nõustamisel räägime efektiivsetest stressijuhtimise tehinkatest ja arutame, kuidas ellu viia käitumuslikke muutusi stressitaluvuse tõstmiseks ning kroonilise stressi leevendamiseks.

Vaimse tervise ja heaolutreenig  
Treening on mõeldud inimestele, kes tunnevad, et vaimne tervis hakkab halvenema ja stress muutub krooniliseks. Meil on kombeks oodata, kuni asjad lähevad väga halvaks ja kroonilise stressi tagajärjel tekivad psüühikahäired nagu depressioon, ärvevushäired, söömishäired jne. Siis võib olla juba hilja ja kõiki psüühikahäireid ei ole võimalik ravida. Kuid õigel ajal alustatud ennetustöö on alati edukas ja seal tulebki appi vaimse tervise coach. Vaimse tervise treening ei ole teraapia ega ravi, vaid ennetustöö mis eeldab kliendi aktiivset tegutsemist seanssidevahelistel aegadel. Psüühikahäirete puhul tuleks pöörduda psühhiaatri poole. 

Holistiline jooga ja mindfulness praktikad
Jooga on iidne enesearengumeetod, mida tänapäeva teadus tunnistab eelkõige kui efektiivset stressiga toimetuleku vahendit.  Traditsiooniline joogaõpetus hõlmab kõiki inimarengu aspekte, siia alla kuulub elufilosoofia ja -eesmärk, kehaline puhtus ja distsipliin, füüsilised ja vaimsed harjutused, toitumine ja paastumine. Kui tänapäeva arenguteooriad ei hõlma inimese kehalisi ega spirituaalseid vajadusi, siis jooga aitab seda vaakumit täita. Mindfulness e. teadvelolek on budistlikul traditsioonil pärinev meditatsiooniga sarnanev praktika, laiemas tähenduses elustiil ja maailmavaade, mida ka tänapäeva teadus tunnistab kui efektiivset meetodit nii stressi juhtimisel kui üleüldise toimetuleku edendamisel.
Rohkem infot jooga kohta siin

Emotsionaalse teadlikkuse treening lastele ja noortele
Emotsioonid aitavad meil teha õigeid valikuid ja elada rahuldustpakkuvat elu. Kahjuks ei oska me neid alati õigesti ära kasutada. Tubane eluviis, koolistress, arvuti- ja telefonisõltuvus mõjutavad meie laste kontakti oma emotsioonidega ning läbi selle käitumist. Emotsionaalse teadlikkuse treening aitab lastel ja noortel paremini tundma õppida oma emotsioone, mis omakorda aitab vähendada stressi ja parandada toimetulekut.
Rohkem infot emotsionaalse teadlikkuse treeningu kohta siin

Emotsionaalse söömise alane nõustamine
Kas stress, viha või kurbus panevad sind sööma? Kas otsid lohutust söögist kui sind vaevab tüdimus? Kui sööd selleks, et toime tulla oma emotsioonidega aga mitte siis, kui oled näljane, siis on see probleem. Kuid ära heida meelt, lahendus on olemas! Tule emotsionaalse söömise alasele nõustamisele, et tulla toime emotsionaalse e. stressisöömisega.
Rohkem infot emotsionaalse söömise alase nõustamise kohta siin

Töökeeled: eesti, inglise, vene, soome

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar