reede, 17. detsember 2021

STRESSINÕUSTAMINE JA KONSULTATSIOON

 


NÕUSTAMISINFO

Kui akuutne stress on normaalne elu osa, siis kroonilise stressiga on seotud sõltuvuskäitumine, vaimsed ja füüsilised terviseprobleemid. Krooniline stress tuleb meie ellu hiilivalt, tihti nii, et me sellest ise arugi ei saa. Harjume lihtsalt stressiga ära ja naudime seda enam hetki kus saame süüa (näiteks magusat), juua alkoholi või energiajooke, tõmmata sigaretti või nuusata kokaiini. Niimoodi võib inimene vastu pidada aastaid, isegi aastakümneid, avastades erinevaid “õnnetunnet” genereerivaid vahendeid ja stressi eirates keskenduda tööalaste eesmärkide elluviimisele. (Loe rohkem stressiga seotud haiguste kohta siit.) 

 

Asi hakkab hapuks minema siis, kui terviseprobleemid endast märku hakkavad andma. Kõik sõltuvus- ja psüühikahäired ning muud haigused ei ole ravitavad, kuid õigel ajal alustatud ennetustöö on alati edukas. Seetõttu ongi oluline stressiga hakata tegelema võimalikult varakult. Stressi sümptomid avalduvad inimetel erinevalt. Need, kes enda emotsioonidega vähem kontaktis on, võivad lihtsalt täheldada sagenevat ebamäärast halba enesetunnet või hakkab kuskil mingi koht valutama ilma, et arst sellele mingit põhjust leiaks. (Loe rohkem stressi sümptomite kohta siit.) Stressis vanemad pärandavad stressi oma lastele edasi ja põlvkondadevaheline "needus" läheb käima, mille tõttu meie vaimne ja füüsiline tervis halveneb pidevalt ning satume üha rohkem sõltuvusse meditsiinist. 

 

Stressi nõiaring töötab niimoodi:

VÄLINE STRESSOR → SÕLTUVUSKÄITUMINE (sigaretid, stressisöömine, energiajoogid, alkohol, narkootikumid, ravimid jm.) → STRESSITALUVUSE LANGUS → KROONILINE STRESS → TERVISE- JA (VÕI) SUHTEPROBLEEMID) → ELUKVALITEEDI LANGUS

 

Õnneks on stressi nõiarigi võimalik katkestada. Tule nõustamisele kohe, kui tunned, et elul pole enam võlu ja enneta kroonilist stressi! Mida varem stressiga tegelema hakatakse, seda paremad on tulemused.  Stressiteadlikud vanemad pärandavad oma teadmised edasi lastele ning kasvatavad jätkusuutlikku ja tervet järelkasvu. Kohtumiseni nõustamisel! 

 


Nõustamine 40.- eurot tund

Konsultatsioon 60.- eurot 2 tundi

Nõustamisinfo


Psühholoog, vaimse tervise- ja heaolutreener

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar